(päivitetty 13.5.)

SEURAOHJAAJIEN TEHTÄVÄT JA VASTUU TAPAHTUMASTA


Seuraohjaajat vastaavat ryhmästään. Heidän vastuullaan on mm:
• Käyttäytyminen majoituspaikassa. Erityisesti nastareissa liikkumisen estämisen sisätiloissa.
• Leiriläiset ovat ajoissa harjoituksissa ja oheisohjelmissa. Erityisesti on valvottava ruokailujen aikataulujen noudattaminen ja bussikyyteihin ehtiminen.
• Leiriläisellä on aina leiripassi mukana.
• Ohjaajilla tulee olla tieto leiriläisen kulloisestakin sijainnista ja yhteystiedot lapsen omaisiin.
• Arvoesineet voi jättää leiritoimistoon säilytettäväksi ja myös löytötavarat toimitetaan sinne.

Leirin järjestäjät vastaavat siitä, että suunnistusharjoitukset ovat valmiina leiriläisten tullessa paikalle. Osallistujat kirjataan lähteneeksi ja palanneeksi maastosta. Bussikuljetukset toimivat aikataulun mukaisesti. 

OHJAAJIEN TILAISUUDET JA TILAT
Ohjaajainfo pidetään ohjelman mukaisesti iltaisin Wanhassa Ravintolassa. Joka seurasta tulee paikalla olla vähintään yksi ohjaaja. Tilaisuudessa käydään läpi seuraavan päivän ohjelmaan liittyviä asioita.
Ohjaajien käytössä on Klubisauna. Tila on avoinna klo 9 -23. Tiloissa on kahvinkeitin. Sauna on lämpimänä klo 19.00–23.00.

AAMUVOIMISTELU
Keskiviikko- perjantaiaamuna klo 06.30–07.00 on ohjaajille järjestetty johdettu Tai chi aamuvoimistelu. Paikka on opaspaalun vieressä olevalla rantahietikolla (Rivera). Tai chi eli ns. kiinalainen aamuvoimistelu on hidas, pehmeä ja pyöreä liikuntamuoto, jossa terveydenhoito, elämänfilosofia ja kamppailutaito yhdistyvät harmoniseksi kokonaisuudeksi. Tai chi opettaa mielen ja kehon tarkoituksenmukaista, rentoa käyttöä parantaen mm. tasapainoa ja koordinaatiokykyä.